Kender I det??

 Billederne er fra vores campingtur i weekenden, der blev det også til en lille bitte smuletræning.. men mest bare lufteture.. og badetur..


Kender I det når man helst ikke vil blogge om dårlig træning?.. altså træning hvor man bagefter kommer hjem og tænker at det havde hverken du eller hunden brug for.

Sådan en træning havde jeg to gange i sidste uge... jeg brændte begge gange indvendigt for at komme ud at træne med Emma... men jeg tror jeg glemte at det skulle være sjov for os begge, og det bliver det kun hvis det er sjov for Emma.  Og træningen i sidste uge var to gange øv for Emma, med en følelse af ikke at være tilstrækkelig for "flokken" lige præcis sådan noget som forstærker hendes usikkerhed og nervøsitet! :-(

Det var meget øv i maven, og i dag ville jeg gerne træne med hende for det passede godt ind i dagens tidsplan (havde fri kl. 12)... men i dag kom der noget væsentlig på.. nemlig at træningen ikke var for træningens skyld, men skulle være sjov!


Jeg lagde et langt spor, ligeud, cirkelspor, ligeud, knæk i medvind, ligeud og afslutning.
Dernæst blev det tid til et feltsøg (det er længe siden vi har trænet det synes jeg)... STORT felt 40X40, udfra tanken om at hvis hun kan finde genstandene der kan hun også finde dem til prøverne. 5 genstande, placeret i midten i højre bagerste hjørne, i venstre bagerste hjørne, i midten, i venstre hjørne fremme og to mellem midt og baglinje i henholdvis højre og venstre side. Det er utrolig tæt beplantning, så det kan godt være svært at få færten, men Emma arbejdede som en DRØM i dag, hun var fantastisk!!! jeg holdt min mund, de gange jeg åbnede den og pippede noget med at Emma skulle gå i feltet/omkring adlød hun ikke... hun arbejdede, og jeg er ret sikker på at hun gik ud af feltet for at få fært, det må de ikke, men hellere det end at hun opgiver helt, hun gik SLET IKKE på mussejagt, det var ren genstandsjagt og alle genstandene gav guffer, den sidste gav flest.
Da vi trænede DKK LP skulle vi altid belønne første skifte i stillingsskifte, for at forhindre at hunden til prøven ikke kom i gang (droppede første skifte, eller skulle have flere signaler til første skifte) jeg synes lidt det er det samme med feltsøget (især hvis man har en hund som let mister troen på sig selv) Beløn for alt (næsten da) til træning, så vil den have selvtillidt til prøverne, og Emma VIL SÅ gerne gøre mig glad!

Dernæst tid til sporet, jeg lod Emma være løs for ikke at skulle hive og trække i hende op til startpinden, det skulle være sjov i dag, Emma gik lidt i forvejen, og vendte selvom da hun nærmede sig startpinden og fulgtes med mig det sidste stykke, uden at jeg sagde andet end "dygtig" for at hun kom hen til mig.
Hun fik spor"tøjet" på, og jeg sagde værsågod... hun fik færten og gik fint (i dag gik vi på græs, de sidste to træningsgange har det været på jord med raps).. finder fint første genstand... anden genstand ligger lige hvor vi går ud af læ, så der bliver hun blæst lidt rundt, men jeg bliver stående til hun selv finder genstanden.. så kommer et knæk, det tager hun fint (det er op i modvind, så der ligger ikke nogle godbidder, de kommer nede i buen, så hun ikke bliver mødt af duften og stormer frem i sporet. 
Finder en genstand mere i buen, og godbidder, jeg insisterer på at hun skal spise dem alle, selvom det forvirrer hende lidt, finder en genstand mere, flere godbidder, hun sørger selv for at få dem alle spist, en genstand mere, et knæk hun tager det lidt skråt, så et knæk mere, det er svært for hende, da hun får færten af godbidderne efter knækket og jeg insisterer på at hun skal igennem knækket først..
Tilbage i læ, det går FANTASTISK, finder en genstand mere, og finder knækket ind i terrænskiftet perfekt, der har jeg lagt en del godbidder som belønning, og dem spiser hun alle sammen, hun går lidt videre og virker pludselig forvirret over at terrænet har skiftet, men klarer det fint da hun finder ud af hun stadig går spor, og finder de næste to genstande SÅ FLOT.. super duper træning, med masser af mod og glæde fra Emma og hendes fører.. :-) 
Jeg skal simpelthen ikke starte træningen uden at huske mig selv på at det SKAL være SJOVT!.. ellers kan jeg ligeså godt lade være, Emma er efterhånden så veltrænet (bortset fra sporet) at hun sagtens kan undvære træning hvis det alligevel skal være noget som trække hende ned rent glædesmæssigt!

Kommentarer

Bliver lige nødt til at smide en kommentar.

Hvor er hun bare super dygtig.

Jeg ville ønske at jeg havde tid til at lave sådan noget med Rasmus. Da vi gik til hvalpe motivation og fortsætter hold, var han bare super stærk i feltsøgning og spor. Der kom terrieren virkelig op i ham og man kunne se at han bare koncentrerede sig om søgningen og det var så skønt at se.

Fedt med sådan en god træning, jeg sidder og bliver helt i godt humør når jeg læser den :-)

Populære indlæg