Så er det snart at det er snart...


...I morgen sker det..DcH i Herfølge (og omegn)

Første officielle tur i "ilden"... vi har leget DcH i ca 1 år nu, og har kastet os ud i nye øvelsesgrene så som..

Rundering: hunden skal lokalisere og markere, ved halsgivning (for Emmas vedkommende) til fører kommer frem til figuranten..

Spor: 200 meter spor med sporlæggers fodtøjsfært (altså ikke slæb eller blodspor), med to 90 graders knæk og 2 genstande som igen for Emmas vedkommende skal markeres ved at hun dækker af med genstanden mellem forpoterne...5 meter line og 10 minutter til at løse sporet uden at gå af det...

Frit søg: 30X30 meter, med fært, og 2 bløde genstande som sikkert skal lokaliseres og afleveres til fører.

Derudover er der nogle mere eller mindre kendte øvelser:

  • Fremsending (hunden sendes i lige linje 20 meter frem, dækkes af, kaldes ind og dernæst i plads)
  • Stå (under gang, stilles hunden, føreren forsætter ca. 20 meter frem og venter i 30 sek. til dommeren gør tegn, går tilbage til hunden og efter kort pause tager hunden i plads og dommeren siger så "tak" og så er øvelsen slut)
  • Sit (det samme som ovenstående, øvelsen slutter dog når føreren er tilbage ved siden af hunden og dommeren har sagt ja tak.)
  • Dæk, starter som stå og sid, men føreren går i skjul i 1 minut, kommer frem på dommerens signal, kalder hunden ind foran og så dernæst i plads.
  • Apport, som i DKKs klasse 2 aflevering foran.
  • Springapport som i DKKs klasse 3, dog med et a-bræt ala Agility, også aflevering foran.
  • Fast fri ved fod program (lidt ala Lp2 i længde, dog uden 2 skridtsøvelser, bedømmes som Lp3)
I DcH er der især den forskel at man ikke bliver guidet af dommeren, man skal udføre øvelserne selvstændigt, alle indkald og afleveringer skal ske til føreren frontalt, ikke som i DKK i pladsposition, hvis hunden afleverer fra plads trækker det 2 point. Tilgengæld får man point for alt hunden udfører, dvs, at karakteren 2,3 kan gives, hvor den laveste karakter i DKK er 5, derunder hedder det 0... 
Belønningen er lidt en blanding af DKK og agility, du må belønne når du er færdig hos et dommerhold, der findes et belønningsfelt på 5X5 meter, men i mellem hver øvelse hos et dommerhold må man kun rose og opmuntre hunden ala LPE... det bliver nok hårdt for Emma, fordi hendes fører har svært ved at huske at træne med begrænset belønning..
Så der er meget som er det samme, og meget er ganske anderledes...
Der er rigtig meget man skal huske som hundefører, meget spændende, jeg glæder mig til at se hvad vi på langt sigt kan opnå i denne sportsgren, inden vi om 3 års tid kaster os over agility og dernæst rally, det føles dejligt at vide at der ligger masser af samvær, træning, udfordringer og belønning forude.

Resultatmål har jeg ikke rigtig, da jeg synes jeg har svært ved at vurdere hvad vi kan
.. men jeg har et opgavemål.. 1) Sørg for at give tydelige kommandoer 2) Sørg for at juble uanset Emmas præstation, for at holde hendes humør og selvtillid oppe frem mod næste opgave..Hvis jeg klarer dette SÅ har det været en god prøve!

Kommentarer

Linda sagde…
Dette hørtes veldig spennende ut! Tro hva det tilsvarer i Norge? En slags brukskonkurranse, kanskje?

Takk for kommentar på bloggen min:) Jeg sendte mail til de på Tending, så du kan jo prøve det. Ellers har jeg funnet meg en ræcer-bc. Masse vilje, glede og styrke i henne. KJempefornøyd.

Lykke til!

Populære indlæg