Men tror du selv på det?

De fleste som har set Emma, ved at hun er den lækreste mest artige labrador (nu ligger det vist nok til labradoren at være ret lydig, men alligevel), hun har rigtig mange øvelser som hun er helt sikker på, fordi jeg har formået at træne hende på den, efter min mening, helt rigtige måde.
Fra starten vidste jeg hvordan jeg ville bygge ALLE LP1 og LP2 øvelser op. Jeg startede fra første dag med hende med at træne delmomenter, mine kriterier var ikke urimeligt høje, men jeg vidste at jeg ikke ville acceptere en skæv plads, et langsomt indløb m.m. Jeg trænede det bare så Emma var sikker på succes, det forstærkede mig i at det jeg gjorde var rigtigt. Alt jeg har trænet har virket. Emma og jeg var rigtig dygtige til at aflæse hinanden, så der var tryghed og sikkerhed i vores kurs mod toppen.
Der dukker altid nogle øvelser op hvor man går i stå.. for mig var det tilbageløb med apporten, stillingsskifte og fællesøvelserne. Jeg spurgte min daværende træner til råds.. og meget af det føltes ikke som noget jeg kunne bruge, jeg troede ikke på det, derfor virkede det ikke. Det var her min første usikkerhed blev sået.
Efterfølgende har jeg prøvet flere trænere, og deltaget på flere kurser: Canis kursus i Roskilde, kursus hos Charlotte Lyngholm om mentaltræning, kursus med Helle Damkjær om træning mod LP3 og eliten.
Mange kurser og træningsomgange med væsentligt mere erfarene hundeførere end jeg selv, samt det at jeg har kastet mig over en ny hundesport(apporteringstræning), har gjort mig til en usikker hundefører, med det resultat at jeg ikke helt tror på det jeg gør, fordi det er noget jeg har fået at vide, at jeg skal gøre, istedet for noget jeg selv har resoneret mig frem til. Det bliver derfor en famlende måde at træne hund på, for husker jeg nu alle de gode råd jeg har fået. Jeg er ret autoritetstro, derfor gør jeg ofte bare hvad jeg bliver bedt om, medmindre det ganske tydeligt ikke er fornuftigt.

Derfor skal jeg nu igang med at gradbøje det jeg har lært, så det passer til min måde at træne hund på. Jeg skal gøre det hørte/lærte til mit eget materiale, ellers kommer vi ikke videre. Alle de træningsgange jeg har lagt på facebook har jeg ikke været dukket op til. Om jeg er flov over min måde at træne på, eller om jeg bare ikke formår at lægge en plan for hvad jeg vil træne ved jeg ikke.
Men jeg tror jeg for en tid vil lægge alle de gode råd til side, vende tilbage til min EGEN form, og det som hænger ved af det jeg har hørt, er det jeg kan bruge. Træning med Emma skal være sjovt, det er ikke sjovt at føle sig usikker. Jeg vil gerne nå langt, og hele vejen kan man ikke gå uden hjælp, men alle de dygtige hundetrænere kan ikke gøre Emma til elitehund, det kan kun jeg. Jeg skal være bedre til at vurdere om ikke det er GODT NOK det jeg gør, GODT NOK på det niveau som jeg er på nu. Måske er det mig der ikke skal paces til at vide mere om træning end jeg er klar til at modtage og forstå og inplementere?
Jeg vil forsat høre efter hvad der bliver sagt, men jeg vil forsøge at tage ansvaret for det jeg udsætter mig selv og min hund for rent træningsmæssigt, og det har jeg ikke gjort i den seneste tid.
Jeg vil sætte jagttræningen på pause, og så træne Emma som jeg ønsker det, ikke som andre tror hun skal trænes. :)
Jagttræning, spor, agility, tricks m.m. må trænes når Emma har fået sin DKLPM titel, for jeg kan ikke rumme mere forskellig træning i øjeblikket. :)

Kommentarer

Paul sagde…
Hej Camilla,

Supergode overvejelser - og en god og rigtig konklusion er jeg helt sikker på!

Jeg håber vi mødes til noget skøn træning i Hårlev i weekenden :-)

Mange hilsner

Paul

Populære opslag