Videoklip og apporteringsprøve?

Et lille test videoklip med Emma til prøven i Darup. Muligvis vil jeg lægge mere ind senere.

Derudover har vi i dag været i Herfølge og lege med vildt igen, Emma kunne tilsyneladende godt huske hvor hun var, for mens jeg lige skulle afslutte en samtale med Vicki (min svigerinde) sad hun og pev utålmodigt i bagagerummet. Dejligt med en arbejdsivrig hund.
I dag var vi begavet med selskab fra Paul og Megan, og fra Anne og Solo. Endvidere fandt vi også en lille kanin, to duer (en fra skoven og en fra et dueslag). Anne havde også en dummy med hvor der var fasanfjer sat fast under en elastik, den var også rigtig god. Hun havde også en stor tung dummy med kaninskind på, Emma tændte på det hele. Først legede Paul og jeg med en lille og en stor kanin dummy som Paul havde med. Emma hentede den ene hurtigt, den anden kunne hun ikke koncentrere sig om at finde, så hun måtte have en del hjælp fra mig.

Så kom Anne og vi prøvede det samme med de to duer, der skete det samme igen, så Anne foreslog at vi skulle tvinge hende til at bruge næsen mere end synshukommelsen, det hjalp. Anne lagde en kanin ud mens jeg underholdte Emma med en masse godbider, så hun ikke så hvor kaninen blev smidt, dernæst fik hun lov at søge efter kaninen, og det gik rigtig godt. Jeg gentog selv bagefter, og så legede vi med den store kanin dummy, først fik hun dårligt fat på den, men hun fandt selv ud af at det ikke kunne betale sig at slæbe den hen af jorden. Hun tog sig en lille pause og samlede den op så hun holdt den på midten.

Så var det tid til lidt indkald med stå, først et indkald med bold bagud, så indkald med håndtegn, så lidt galop ved siden af mig med håndtegn og bold. Det gik fint nok, og så var vi klar til at komme ind i varmen, der var nemlig is på søen så vandgang og apportering fra vand må vi øve når det er varmere.

Da vi kom hjem sendte Paul mig en mail, hvor arrangørerne af en apporteringsprøve i Herfølge siger at jeg gerne må deltage. Bagefter sendte Paul et link til de præcise regler for sådan en prøve... straks gik hundetræner hjernen på mig i gang, og jeg besluttede mig for at lave en liste over det som vi mangler, som skal trænes i deltaljer før vi er klar til at levere en pæn apporteringsprøve.. listen kommer lige her: • Ting der skal trænes særskilt før en EVT. apporteringsprøve:
 • Skud, Emma skal blive siddende i plads.
 • Øget ventetid, lokke med bold osv.. hun skal kunne sidde i mindst 3 min. Selvom der lokkes 50-60 meter ude.
 • Søg med næse.
 • Dirigering (frem, højre, venstre)
 • Opsamling af dyr (due, and, fasan, kanin, hare), fat midt på, klik for at hun selv vælger det, hun skal kunne holde fast også når der er ben og vinger der kilder i næse og øjne.
 • Løbe DIREKTE i plads med dyr (øge afstand fra 5 meter til 60 meter), klikke for hurtig indtagelse af plads.
 • Holde dyret i munden til hun får lov at aflevere.
 • Hurtig vandgang, også hvor der er dårlig sigtbarhed
 • Hurtig opsamling og hurtigt tilbage svøm med dyr/apport
 • Hurtig plads efter vandgang (UDEN at smide dyret for at ryste sig)
 • Holde plads efter vandgang (uden at ryste sig)
 • Evt. noget jeg har glemt. (f.eks. at hun skal holde mund når de andre hunde får lov at arbejde og hun ser på.
Apporteringsprøven er den 5. juni, så vi har stadig lidt tid at træne i. Tror ikke jeg får gjort det hvis Paul stopper sin træning, men det kan jo være man kan melde sig ind et sted hvor man har mulighed for at træne den slags.

Altid rart med lidt udfordringer og nye ting der skal trænes.. :0)

Kommentarer

Anonym sagde…
Hej Camilla

det lyder som en hyggelig ide med en apporteringsprøve. Jeg starter netop træning til dette i marts i Ballerup jagtklub sammen med Laika. Er altid med på lidt træning hvis mangler selskab ;-)

Nytårs hilsen

Charlotte, Laika og Spot
Paul sagde…
Hej Camilla og Charlotte,

Desværre skal man jo være medlem af DJ for at kunne træne i jagtforeningerne, men det ville da være rart at fortsætte apporteringstræningen også når det bliver lidt lunere i vejret!
Er sikker på Anne også vil være med.
Mange hilsner
Paul
Hej Charlotte og Paul
Jeg tager med kyshånd imod tilbudene. Paul har været så flink at gøre mig opmærksom på noget apporteringstræning som vist nok ikke kræver medlemsskab.. bare kontanter ;0) Så der dukker jeg op den 8. april. Jeg skal dog også træne lidt inden regner jeg med. :0) Charlotte, kan jeg få dig til at skrive når du træner, bare lige 1-2 timer inden, så skal jeg nok dukke op. :0) Paul vi må finde nogle flere datoer til det der hygge noget. :0)
Tak for støtten. :0)
Anonym sagde…
Hej Paul og Camilla

Jeg er klart med på noget apporteringstræning. Paul, du har helt ret, man skal være medlem af DJ, men det valgte jeg, da jeg hørte om Ballerup's fantastiske hundetræning.
Camilla, jeg er med på noget træning på søndag, gerne fra morgenstunden???? Paul, du er selvfølgelig også velkommen ;-).

Kh Charlotte

Populære indlæg