Sikken en fed prøve!

Emmas yndlings trick... "PrettyPlease.. må jeg ikke nok få noget jeg kan spise?" :0DDD Hun er sgu en kær lille en hende Emma.


Stor applaus til Charlotte Lia for endnu et pragtfuldt arrangement, bliv endelig ved med det, jeg vil gerne støtte.

Marianne var som altid, præcis, behagelig og ærlig på den måde som gør at man gerne vil til prøve hos hende.


Jeg havde som tidligere nævnt, tilmeldt os en LP3. Jeg vidste inden at vi havde nogle ufærdige øvelser. Fællesøvelserne er endnu ikke helt sikre, indkald med stå, stillingsskiftet rykker hun frem i begge skift fra stå og i fremsending skal jeg bruge en ekstra kommando for at få hende i dæk. Resten af øvelserne følte jeg mig nogenlunde sikker i.

Endvidere var jeg usikker på om Emmas gejst for at være i lp-ringen ville være stærkere end duften fra ridehusets bund. Mine bekymringer blev gjort til skamme.


Fællesdæk: Emma piver ikke, hun rejser sig desværre efter 1 minut og 39 sekunder. Ikke godt nok, så her fik vi 0.


Fællessid: Emma piver ikke, hun sidder dog noget uroligt, hun tripper med forpoterne, men bliver på stedet, vi fik 10. (30)


Så var der lidt pause hvor vi lige fik kigget på de andre, det synes jeg altid er meget rart, så får jeg lige repeteret de ting jeg selv gerne vil huske, sommetider finder man ud af hvordan dommeren kører programmet, i dag var der så lidt ekstra luksus, da Marianne havde mikrofon på, endda en rigtig god en, så man nemt kunne følge med i hendes kommentarer.


Endelig blev det vores tur. Emma var virkelig tændt, det gav mig selvtillid så jeg kan udvise ro og kontrol, som så igen forstærker Emmas glæde, god cirkel. Jeg glædede mig også rigtig meget til at se hvad Marianne syntes om vores niveau i forhold til en LP3, jeg har jo aldrig været oppe i en LP3 med nogen hund før, så det var en første gang. Jeg tror helt sikkert det hjalp på nerverne at jeg vidste at det "bare" var en uofficiel prøve, men alligevel havde der da sneget sig et par sommerfugle ind i min mave kunne jeg mærke. :0)


Fri ved fod: Et par skæve pladser, pas på højre vend., 8½ (17) Emma var engang MESTER i lige pladser, men jeg har simpeltehen forsømt at træne det, derfor kom der en del skæve pladser i dag, fordi hun gerne vil aflæse mit ansigt tror jeg så hun kommer til at sidde skævt for mit ben. Det med højre vendingerne, er fordi jeg simpelthen sparker min hund i vendingerne, jeg var slet ikke klar over det, men det skal da lige have lidt opmærksomhed til næste træning. Jeg er rigtig godt tilfreds med vores karakter og vores præstation. At Emma kan gå en fuld LP3 fri ved fod pænt. Selvfølgelig er målet 10, men kan vi få pillet de skæve pladser af, er der ikke langt til målet.


Stillingsskifte: (DÆK-SID-STÅ-DÆK-STÅ-SID-DÆK), En ekstra kommando, går ½ hundelængd. frem. Emma rykker på stå-dæk og stå-sid, hun fik en ekstra kommando da et eller andet fanger hendes opmærksomhed undervejs. 8½ (25,5)


Apportering: Flot, ekstra kommando, 9½ (28,5) Hun måtte lige have et que da hun havde samlet apporten op, jeg skulle bare sige hendes navn, så kom hun ned og sad pæn plads, galop det meste af vejen. :0)


Springapportering: FLOT, 10 (20), Vi snakkede lidt frem og tilbage om kommandoerne. Jeg tror nok der står i reglerne at man også skal give kommando for at hunden skal springe tilbage, men jeg synes det er fjollet, i Eliten må man vist kun sige en springapport kommando. Jeg sagde ikke tilbagespring og Marianne trak heller ikke for det.


Stå, sid, dæk: mister 2. pos, 8 (16), en øvelse vi ellers har rigtig godt styr på, men Emma er blevet så forvent med at der skal ske noget så hun selv indtager pos. når jeg kommer til at sænke farten, f.eks. i forbindel. med vendinger, det var også det der skete i dag. Hun satte sig efter ståen da jeg skulle lave en højre vend. Desuden går jeg piv skævt og måske lidt for tæt på hende, det bliver Charlotte glad for at høre :0)


Indkald med stå: Flot, 1o (30), jeg havde faktisk efter lidt skriven, i går aftes over facebook, med Paul overvejet at springe denne øvelse over, men jeg mente at vi ville få mere ud af at lave den og få kommentare på det der virker (hendes tempo fra dæk), end at droppe den helt. Det gik forrygende, jeg er helt sikker på at Emma har trænet denne øvelse en dag jeg ikke kunne komme. Så sent som i tirsdags kunne hun ikke stoppe, hun løb direkte i plads. Men øvelsen er ikke på plads, jeg er sikker på at det er held, og jeg tør vædde på at hun ikke kan gøre det 4 gange i træk.


Fremsending: 2 ekstra kom. rod til sidst, 9½ (38), det var vist Mariannes julehumør der gjorde at vi fik så flot en karakter, Emma snuser rundt og lander efter dækken med det yderste led af forbenene udenfor feltet, jeg må bruge ekstra dækkommando, og ekstra pladskommando. Nu skal jeg til at træne i at stoppe når hun når ned til mig, i stedet for at dreje rundt.


Næseprøvesøg: uro efter opsamling, 9½ (28,5) Emma løber ud til Conni med næseprøven (Conni var ringhjælper) og jeg må kalde på hende, meget sødt men også nogle trælse point.


Helhedsindtryk: Et spirende par, en fantastisk arbejdsiver og god fører præcision, pas på det ikke gå for stærkt (få erfaring).


Det var rigtig lækkert.. i alt blev det til 243½ point, endda med et nul, som ikke er der til foråret. Jeg skal til at lave små delelementer andre steder med hende.. hun skal have en del miljøtræning, noget som kan styrke hendes mentale ro. For som Marianne så ganske rigtigt så har jeg en SUPER SUPER lækker og MEGET MEGET ARTIG hund, som vil gøre det hele så godt som muligt. Det kan altså også godt stresse lidt, og gøre utryg om det nu er godt nok det man gør. Jeg skal bare klø på med træningen så er vi klar til foråret. Jeg regner ikke med at vi skal op i eliten før i 2010.. hvis vi overhovedet skal op i eliten. Vores træningskriterier er dog SOM OM vi skulle, men jeg kan meget godt lide at få ros af dommeren og det er meget sværere at få i eliten. :0)


Håber alle har haft en glædelig jul og vil få et fantastisk nytår, vi er tilbage i januar med flere tanker, træning og prøver.

Kommentarer

Ibens sagde…
Altid en fornøjelse at læse din blog om Emma og jeres træning ;-)

mange hilsner
en fast bloglæser

Iben

Populære indlæg